Föreläsning om tvångsarbetskraft i Nazityskland

Föreläsning om tvångsarbetskraft i Nazityskland Hämtad ur Nyhetsfronten — 23 februari 2012 10:54 | Inga kommentarer Under andra världskriget fördes fler...

23 februari 2012

Föreläsning om tvångsarbetskraft i Nazityskland

Hämtad ur Nyhetsfronten — 23 februari 2012 10:54 | Inga kommentarer

 

Under andra världskriget fördes fler än 10 miljoner utlänningar till Tyskland för att arbeta. Om detta berättar Ulrich Herbert vid årets Hugo Valentin-föreläsning den 6 mars 2012.

Årets föreläsning, som är den tionde föreläsningen i serien, handlar om de fler än tio miljoner utlänningar som fördes till Tyskland för arbete under andra världskriget. Omkring sex miljoner av dessa var civila, hemmahörande i 21 olika europeiska stater. I slutskedet av kriget användes även koncentrationslägerfångar och 400 000 judar som tvångsarbetskraft åt Tredje riket.

Föreläsningen hålls på Universitetshuset i Uppsala av Ulrich Herbert, professor i modern och samtida historia vid Freiburgs Institute for Advanced Studies (Frias), Freiburgs universitet och en av Tysklands främsta kännare av modern europeisk och tysk och historia, med en specialisering på den nazistiska perioden.

Läs mer på www.valentin.uu.se

 
 
 

Kanske är du intresserad av...

Läs också