Antony Beevor på Sverigebesök

En av vår tids största militärhistoriska författare gästar Armémuseum i Stockholm – och publiceras i Militär Historia!

Den 3 juni kan du träffa den militärhistoriske författaren Antony Beevor på Armémuseum i Stockholm. Bild: John Carey/Armémuseum.

Med anledning av utgivningen av hans nya bok Andra världskriget kommer den brittiske historikern och författaren Antony Beevor till Armémuseum.
Andra världskriget är en fängslande skildring som sträcker sig från Nordatlanten till Stilla havet, från Eurasiens snötäckta stäpper och Nordafrikas öknar till Sydostasiens djungler, från de tyska SS-förbanden och de sovjetiska straffbataljonerna på östfronten till kinesisk-japanska krigets grymma fasor.
Precis som i sina tidigare böcker beskriver Antony Beevor de militära förloppen samtidigt som han med stor sympati synliggör enskilda människoöden – såväl soldater som civila.

I Militär Historia nr 6/2012 kan du läsa ett utdrag om invasionen av Polen 1939 ur Antony Beevors nya bok. Tidningen finns i butik den 7 juni!

Andra världskriget presenteras av författaren på Armémuseum den 3 juni. Samma dag arrangeras en visning i museet om andra världskriget, ”Från Boden till bomben”.

Hämtad ur Nyhetsfronten