Brittiska örlogsfartyg hittade i Östersjön

Tre brittiska örlogsfartyg, som skickades att förebygga ett sovjetiskt och tyskt övertagande av de baltiska staterna efter den ryska revolutionen 1917 har hittats utanför Estlands kust.

Enligt den brittiska tidningen The Guardian, har en estnisk minsvepare hittat vraken av kryssaren HMS Cassandra och två slupar, HMS Myrtle och HMS Gentiana, nära svenskön Ösel.
HMS Cassandra sänktes av minor i december 1918 och HMS Myrtle och HMS Gentiana gick samma öde till mötes i juli 1919. 19 besättningsmän miste livet.

Vraken tillhör lagligt den brittiska regeringen och kommer med största sannolikhet att få officiellt skydd som krigsgravar.

Hämtad ur Nyhetsfronten

Läs också:
Nyhetsfronten

20 rökförgiftade soldater som hittats i Dura-Europos i Syrien kan vara bevis på användandet av kemiska stridsmedel under romartiden.

Nyhetsfronten

Den militärhistoriska avdelningen vid Försvarshögskolan i Stockholm erbjuder varje år ett antal öppna seminarier kring ämnet militärhistoria. Nu är vårens program här!

Nyhetsfronten

Anhöriga kan möjligtvis få klarhet i vad som hänt de över 1 000 australiska krigsfångar som försvann under andra världskriget.