Flygvapenmuseums samlingar på Digitalt museum

Nu blir delar av Flygvapenmuseums samlingar tillgängliga på digitaltmuseum.se.

© Flygvapenmuseum

Från och med i dag finns drygt 2 000 avfotograferade föremål och arkivbilder från Flygvapenmuseums samlingar på digitaltmuseum.se.

– Att finnas på Digitalt museum är ett bra sätt att öppna upp och visa våra samlingar. Det efterfrågas ofta att få se mer av våra föremål än dem vi visar i utställningarna, som bara är en liten del av museets samlingar, säger Rickard Lindqvist, intendent på Flygvapenmuseum.

På digitaltmuseum.se kan man inte bara söka bland föremålsposterna, utan även markera sina favoriter och skapa sin egen samling. Dessutom inbjuds användaren att delta genom att skriva i kommentarsfältet vid de olika objekten, en uppskattad funktion som Rickard Lindqvist gillar.

– Det är ett sätt att få hjälp med identifiering, historik och dokumentation kring de föremål vi inte vet så mycket om. Min förhoppning är att vi får många kommentarer med framförallt personliga minnen kring föremålen. De blir så mycket mer levande då.

I dagsläget finns 2110 objekt från Flygvapenmuseum på Digitalt museum, både fotografier och föremål. Det är dock en siffra som kommer att öka hela tiden, då målet är att tillgängliggöra hela föremålssamlingen på det här sättet.

Hämtad ur Nyhetsfronten