Krigsfilosofi på festival

I Köpenhamn är det snart dags för den årliga historiefestivalen Golden Days Festival.

I Köpenhamn är det snart dags för den årliga historiefestivalen Golden Days Festival. Årets tema är filosofi, men trots det humanistiska ämnet finns det gott om militärhistoriska inslag för den krigsintresserade.

På Tøjhusmuseet ges till exempel föreläsning om funderingar kring aktuella militära operationer och konsten att föra krig. Husets Biograf fokuserar på åsikts- och yttrandefrihet och analyserar hur nyhetsrapporteringar påverkat våra meningar om till exempel Vietnamkriget. Och på Christiansborg slott berättar Thomas Lyngbye om den filosofiska grunden för det danska enväldet.

Golden Days Festival är igång från 6 till 22 september. Du hittar hela programmet på Goldendaysfestival.

Hämtad ur Nyhetsfronten

Läs också:
Nyhetsfronten

Forskarna sägs upp när det militärhistoriska Tøjhusmuseet i Köpenhamn satsar på upplevelser och ökade publiksiffror. Det har väckt ett ramaskri bland Danmarks militärhistoriker, som menar att museet hellre tävlar med Tivoli än tar sitt forskningsuppdrag på allvar.

Nyhetsfronten

På vår nya fotosida kan du nu se bilder från bokmässan i Göteborg, där flera från Militär Historias redaktion deltog!

Nyhetsfronten

2010 fyller Armé-, Marin- och Flygfilm 90 år som bevarare av svensk militärhistoria på film. Detta firas med en filmfestival där unika filmer ur AMF arkiv kommer att visas.