Little Bighorn ska förbättras

Personal från National Park Service, en myndighet som lyder under det amerikanska inrikesdepartementet, har fått till uppgift att ta fram en plan för hur Little Bighorn Battlefield National Monument kan bli en bättre upplevelse för besökare.

Nationalmonumentet, som ändrat skepnad ett antal gånger sedan det blev en turistattraktion, sträcker sig över det område där slaget vid Little Bighorn stod 1876.

Ända fram till 1990-talet var monumentet endast ett minnesmärke över de amerikanska soldater som dog i slaget. Först 1999 avtäcktes de första indianmonumenten, så kallade krigarstenar, för att visa aktning för de indianer som stupade i striden.

2008 uppstod en konflikt mellan National Park Service, som ansvarar för Little Bighorn Battlefield National Monument, och organisationen Public Employees for Environmental Responsibility, då National Park Service ville bygga en större besökshall samt en arena med plats för 200 vid foten av Last Stand Hill.
Istället har National Park Service nu valt att hålla tre offentliga möten den 7, 8 och 9 december där de hoppas kunna nå en överenskommelse om hur Little Bighorn Battlefield National Monument kan förbättras.

Hämtad ur Nyhetsfronten