Gustaf Mannerheim 1939.

Mannerheim och Mellanöstern på Historiedagarna

Marskalk Mannerheim, Mellanösternkonflikten och svensk maktkamp på 1500-talet. Det är några av ämnena på årets upplaga av De Svenska Historiedagarna som går av stapeln i Borås den 6–8 oktober.

17 maj 2017

Årets De Svenska Historiedagarna hålls i Borås den 6–8 oktober. För den militärhistoriskt intresserade finns det programpunkter som diplomaten Dag Sebastian Ahlander om Finlands marskalk Gustaf Mannerheim, historikern Bo Eriksson berättar om Sturemorden i maktkampens Sverige på 1500-talet och Ingmar Karlsson om roten till dagens Mellanösternkonflikt.

Historiedagarna har arrangerats varje år sedan 1997. Platserna varierar, men upplägget är liknande: två dagar fyllda av föreläsningar och debatter. Därefter en utflyktsdag i värdstadens omgivningar. 

Denna gång ordnas resor i Västergötlands knallebygder och till västsvenska slott. Man kan också välja att göra en historisk stadsvandring i Borås.

Mer information finns på www.dsh.se, där man också kan anmäla sig.

Bakom historiedagarna finns en ideell förening med bland annat förlaget bakom Militär Historia som medlem. Arrangemanget brukar locka cirka 400 deltagare.

Kanske är du intresserad av...

Läs också