Nazistisk propaganda vid skidskytte-VM

Gäster som deltog i öppningen av världsmästerskapen i skidskytte, som i år avgörs i Chanty-Mansijsk fick en obehaglig överraskning.

Vid en middagsreception i samband med öppningen av årets skidskytte-VM upptäckte gästerna till sin förvåning att borden dekorerats med nazistisk propaganda. Organisatörerna hade fått idén att pryda borden med kopior på gamla tidningsomslag, men hade missat att två av dessa omslag var från ökända nazistiska titlar.

Det ena omslaget, från tidningen Der Angriff eller attacken, bar rubriken "Reichkanzler Hitler". Det andra, som var från ett exemplar av Deutsche Allgemeine Zeitung från 1944, proklamerade att invasionen hade påbörjats.

Organisatörerna har bett om ursäkt och försäkrar att det inte låg något politiskt motiv bakom valet av tidningsomslag. Det var helt enkelt ett misstag.

Hämtad ur Nyhetsfronten

Läs också:
Nyhetsfronten

Med start den 2 april kommer Kunskapskanalen under fem lördagar visa dokumentärer om några av de mest betydelsefulla händelser och personer i Norden under andra världskriget.

Nyhetsfronten

Den 89-årige Samuel Kunz hann dö i sitt hem i Tyskland innan han ställdes inför rätta för att ha hjälpt till att döda 430 000 judar under andra världskriget.

Nyhetsfronten

Andra världskriget: tysktågen, neutraliteten och Nordkalotten*** **heter dokumentären som P3 sänder på söndag.