FÖLJ MED PÅ STORA HISTORIEKRYSSNINGEN! 17–18 november 2019

Vad hände i Sverige 1939? Hur roade man sig på 1600-talet? Vilket var antikens mest fantastiska underverk? Svaren får du på Stora Historiekryssningen, som nu arrangeras för tredje året i följd. Lyssna på sex fantastiska föreläsare och träffa hundratals andra historieentusiaster när vi fyller finlandsfärjan Silja Galaxy med svensk och klassisk historia under ett helt dygn.

15 april 2019

Stora historiekryssningen den 17–18 november 2019 arrangeras av Sveriges fyra främsta historiska tidskrifter – Populär Historia, Världens Historia, Militär Historia och Släkthistoria – tillsammans med Silja Line.

I priset ingår bland annat en härlig buffémiddag med öl/vin och intressanta föreläsningar av några av Sveriges mest framstående historiker. Och varför inte fixa julklapparna redan i november? På kryssningen kan du köpa signerade exemplar av föreläsarnas böcker, beställa prenumerationer till specialpris – och givetvis shoppa i Galaxys välsorterade butiker. 

Lätta ankar och ge dig in i historiens underbara värld! Anmälan sker till Silja Line via www.tallinksilja.se/historiekryssningen.

Föreläsare

Från vänster till höger: Henrik Berggren, Allan Klynne, Anna Götlind, Mats Hayen, Peter Englund och Annika Sandén.

Henrik Berggren
Historikern och författaren Henrik Berggren är en flitigt anlitad expert i TV. Han är nu aktuell med en historik i tre delar om Sverige under andra världskriget. Tidigare har han skrivit biografier över bland andra Olof Palme och Dag Hammarskjöld.

Allan Klynne
Arkeolog, översättare och författare med antiken som specialitet. Allan Klynne har gett ut en kritikerrosad biografi över Kleopatra och är en anlitad ciceron på historiska resor. I år är han aktuell med boken Antikens sju underverk

Anna Götlind
Anna Götlind är professor i historia vid Stockholms universitet. Hon är en av landets ledande experter på ”mikrohistoria”, och fokuserar gärna på enskilda, bortglömda personöden. Hon ska berätta om ett gripande öde på 1800-talet. 

Mats Hayen
Som expert i TV-program som ”Vem tror du att du är?”, ”Arvinge okänd” och ”Veckans brott” har arkivarien Mats Hayen grävt fram en rad spännande personhistorier. På kryssningen pratar han om Bellman och det brokiga livet i 1700-talets Stockholm.

Peter Englund
Sveriges mest kände historiker har varit i rampljuset sedan 1988 då boken Poltava blev en dundersuccé. Peter Englund har där-efter skrivit en lång rad hyllade böcker och är en av de mest framträdande ledamöterna i Svenska Akademien. Vi är verkligen glada över att vi har lyckats övertala honom om att komma med på årets kryssning!

Annika Sandén
Sverige under 1600-talet är historikern Annika Sandéns specialområde. I sin forskning intresserar hon sig särskilt för hur ”vanligt folk” hade det. Temat för hennes föreläsning på kryssningen är ”lust och nöjen på 1600-talet”.

Fakta om kryssningen

Silja Galaxy avgår söndagen den 17 november från Värtahamnen i Stockholm. Åter i Stockholm måndagen den 18 november.

Pris: Från 1834 kr. i delat dubbelhytt. Obs! Begränsat antal platser, boka redan idag!

Anmäl dig här: www.tallinksilja.se/historiekryssningen

Allt detta ingår i biljettpriset:

  • Samtliga föreläsningar enligt program
  • Hyttplats kategori B2 (möjlighet att uppgradera vid bokning)
  • Välkomstdrink
  • Buffémiddag med öl och vin
  • Stor frukostbuffé
  • Musikunderhållning ombord
  • Prisvärd shopping
  • Presentpåse med tidningar, erbjudanden mm.
  • Möte med experter, redaktörer och hundratals andra historieintresserade

Kanske är du intresserad av...

Läs också