Försök att fastställa identiteter fortsätter

Ett militärmuseum i engelska staden Bury hoppas kunna identifiera kvarlevorna av tre av de sex brittiska soldater som hittats i Belgien.

I november berättade Militär Historia om hur kvarlevorna efter sex brittiska soldater hittats i ett potatisfält vid den belgiska staden Comines-Warneton. De tros ha fallit under första slaget vid Ypres 1914.

Inledningsvis kom man med hjälp av regementsmärken fram till att två av männen tillhörde Lancashire Fusiliers och två tillhörde the King’s Own Regiment. Nu har även en tredje soldat visat sig tillhöra Lancashire Fusiliers.

Representanter för The Fusilier Museum i Bury i nordvästra England, är övertygade om att de kan identifiera de tre soldaterna. Enligt dokument som finns i museets ägo blev tre Lancashire Fusiliers vid namn Henry Pulford, Edgar Parkinson och James Rowan begravda i Belgien under första världskriget. De tre männen kom från Wigan och Manchester och The Fusilier Museum uppmanar nu samtliga i dessa städer, som tror sig vara släkt med männen, att kontakta museet så att DNA-tester kan utföras.

Hämtad ur Nyhetsfronten

Läs också:
Nyhetsfronten

Brittiska rättsmedicinska experter försöker fastställa identiteter på sex brittiska soldater som dog i Belgien under första världskriget.

Nyhetsfronten

Den brittiska jagaren *HMS Manchester* seglade på måndagen in i Havannabukten. Det är första gången sedan 1957 som ett brittiskt krigsfartyg befinner sig i Kuba.

1600-tal

En mer än 350 år gammal dagbok ger unik information om en av de mest turbulenta perioderna i Storbritanniens historia.